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SECTION 23 
 

FENCE REGULATIONS 
 

REQUIREMENTS: FENCES IN FRONT YARDS ON ALL LOTS SHALL NOT EXCEED THREE (3) FEET IN HEIGHT FROM THE FRONT 
PROPERTY LINE EXTENDING TOWARD THE REAR OF THE LOT 30 FEET OR MINIMUM THREE (3) FEET IN HEIGHT TO THE 
FRONT OF THE MAIN STRUCTURE; WITH THE EXCEPTION OF CORNER LOTS WHICH SHALL CONFORM TO THE TRIANGULAR 
AREA DESCRIBED BELOW. ALL FENCES IN BACKYARDS MAY VARY IN HEIGHT UP TO EIGHT (8) FEET. ANY FENCES OVER EIGHT 
(8) FEET WILL REQUIRE A SPECIAL RULING BY THE PLANNING COMMISSION AND TOWN COUNCIL. 
 
CORNER LOTS: IN ALL ZONING DISTRICTS NO OBSTRUCTION OF VIEW IN EXCESS OF THREE (3) FEET IN HEIGHT SHALL BE 
PLACED OR MAINTAINED ON ANY CORNER LOT WITHIN A TRIANGULAR AREA FORMED BY THE STREET PROPERTY LINES AND 
A LINE CONNECTING THEM AT POINTS FORTY (40) FEET FROM THE INTERSECTION OF THE STREET LINES, EXCEPT TREES 
PRUNED HIGH ENOUGH TO PERMIT UNOBSTRUCTED VISION TO MOTOR VEHICLE DRIVERS. 
 
EXCEPTIONS: STOCK FENCING THAT DOES NOT OBSTRUCT THE VIEW MAY BE PLACED UP TO SIX (6) FEET HIGH IN THE 
FRONT YARD. 
 
ALL FENCES ARE REQUIRED TO BE ON THE OWNER’S PROPERTY AND NOT ON TOWN PROPERTY. 
 
FENCES MAY NOT BE BUILT OF NON-TRADITIONAL MATERIALS SUCH AS STRAW, TIRES, ETC. IF THERE IS ANY QUESTION 
ABOUT FENCE MATERIALS A RULING WILL BE DETERMINED BY THE PLANNING COMMISSION OR TOWN COUNCIL. 
 
BUILDING PERMIT FOR FENCES: INDIVIDUALS ARE ADVISED TO MEET WITH THE PLANNING AND ZONING BEFORE 
CONSTRUCTING ANY FENCE TO ENSURE PROPER SETBACKS ARE MET AS WELL AS PERMIT REQUIREMENTS. ALL FENCES 
OVER 3’ BUILT OF BLOCK, WOOD, VINYL, ETC. DO REQUIRE A BUILDING PERMIT. FENCES THAT MAY NOT REQUIRE A 
BUILDING PERMIT INCLUDE: 

A. SMALL FENCE SECTION FOR SCREENS OR DECORATIVE PURPOSES; 
B. DECORATIVE FENCES IN FRONT AND SIDE YARDS UNDER 3’ HIGH; 
C. AGRICULTURAL STOCK FENCES BUILT FOR THE PURPOSE OF CONTAINING LIVESTOCK. 

 
 
 
 


